SVT1Lör 3/2-10/3

Melodifestivalen 2017: Unik mätning – de går vidare till final från Andra chansen

Artisterna i Andra chansen i Melodifestivalen 2017

Åtta bidrag gör upp om fyra platser i finalen av Melodifestivalen 2017. Så här går det på lördag – enligt svt.se/melodifestivalens besökare.

Den unika mätningen har pågått för skojs skull sedan i onsdags och stängde på fredagseftermiddagen – innan det publika genrepet.

Där har besökarna på svt.se/melodifestivalen kunnat tycka till om duellerna – och vilka artister de vill skicka till finalen i Friends arena nästa vecka.

Ungefär 2 500 personer har deltagit och enligt mätningen går FO&O till final på bekostnad av De Vet Du. Pojkbandet fick 61 procent av rösterna. Samtidigt ser det ut att bli jämnt i duell nummer två. Där fick Lisa Ajax knappt fler röster än Axel Schylström, 53 mot 47 procent. 

I duell tre verkar det som att Boris René har kopplat greppet om Dismissed. Artisten, som kvalade in till finalen via Andra chansen förra året, fick 60 procent i den mätningen. I fjärde och sista duellen vill sajtens besökare skicka Loreen till final. Eurovision-vinnaren från 2012 fick 71 procent av rösterna i den undersökningen.

– Oj, oj, oj, vad roligt! Det känns hedrande, jättekul att folk verkar gilla den. Jättehedrande, verkligen. Jag gillar den positiva energin, säger Boris René.