SVT1Lör 3/2-10/3

Morgonsvepet torsdag på Melodifestivalen 2017: Stort genombrott spås i Göteborg

Allt det hetaste från Melodifestivalen i morgonsvepet

Här är det hetaste just nu från Melodifestivalen 2017 i Göteborg.

David Lindgren har fått en tuff start på veckan. Programledaren har nämligen legat i 39 graders feber. Men han jobbar på tappert ändå och hoppas bli helt frisk till på lördag.

Adrijana var första artist att repetera på plats på Melodifestivalen 2017. Hon har varit förkyld och vill därför fokusera på att sätta sången.

Nykomlingen Nano testade sig fram på sin första repetition. Han är favorittippad tillsammans med Ace Wilder. Nano har sista startnumret på lördag men tar det så här långt med ro. ”Det skapar förväntningar och gör att man taggar till extra. Jag brukar prestera bäst när folk har förväntningar.”

Charlotte Perrelli har gjort något för schlagerfansen: en blingad gitarr, som formgivaren Lars Wallin har bearbetat.

Pressens kommentarer: Nano, Adrijana och Ace Wilder får mest lovord av journalisterna. Nano spås bli den debutant som får ett stort genombrott.

Det händer i dag: Artisterna repeterar på scenen för första gången. Senare under dagen kommer du att kunna se 30 sekunder från repetitionerna. Klockan 14.30 kan du dessutom smyglyssna på en minut av låtarna

Melodifestivalen i rubrikerna

Schlagerprofilerna berättar om låtarna för första gången: Schlagerprofilerna tror också på Nano och Ace Wilder och hissar Dinah Nah.

Ace Wilder fick panikångest när hon var med i Melodifestivalen förra året: Det avancerade ”Don't Worry”-numret gjorde att Ace Wilder fick panikångestattacker – och tvivlade på att någonsin delta igen. ”Jag trodde jag skulle dö några gånger”, säger hon till TT om förra årets tuffa resa.

Charlotte Perrelli tippar att hon kommer att åka ut med huvudet före: Charlotte Perrelli räknar med ett fiasko. ”Min son säger att ingen i hans ålder kommer rösta”, säger hon till Aftonbladet.

Morgonsvepet

Det händer mycket i Melodifestivalens värld. Många hinner inte läsa alla artiklar och se alla inslag. Och inte ens de som gör det får samma inblick som vi som jobbar bakom kulisserna på Melodifestivalen dagligen. För att du ska kunna hänga med på bara ett par minuter finns Morgonsvepet. Morgonsvepet kommer normalt varje morgon torsdag–söndag under de sex tävlingsveckorna.

Du kan också prenumerera och få Morgonsvepet på e-post.