Nedtonat och finstämt med Charlotte Perrelli i Melodifestivalen 2017

Charlotte Perrelli repeterar sin låt "Mitt liv" i Melodifestivalen 2017.
Charlotte Perrelli repeterar sin låt "Mitt liv" i Melodifestivalen 2017.

Full fokus på budskap och känslostämning när Charlotte Perrelli repar sin låt "Mitt liv". Men i början av testet går det fel direkt för SVT när stjärnan äntrade scenen.

Melodifestivalveteranen Charlotte Perrelli ställer upp i Melodifestivalen med låten "Mitt liv". Även om hon inte är någon nybörjare i Melodifestival-sammanhang är det här första gången sedan "Tusen och en natt" som Charlotte ställer upp med ett bidrag på svenska.

–  Det här är ett finstämt nummer där Charlottes personlighet kommer fram på scenen, liverapporterar svt.se/melodifestivalens reporter Anton Lindqvist.

Produktionen missar – det rör inte Perrelli i ryggen

Men i början går det fel direkt för produktionen när Perrelli ska repa.

– Hon är tillbaka i tävlingen efter segrarna 1999, 2008 och utslagningen i deltävlingen 2012 med en delvis egenskriven låt. Men stjärnan hinner bara ta första tonen och spela ett ackord innan något går fel, oklart vad. Men Charlotte Perrelli tar det lugnt och levererar sedan ren toppklass på sången, skriver Anton Lindqvist från scenkanten.

Det visar sig att tv-produktionen har tekniska problem och Perrelli tvingas ta om.

Men det verkar inte störa stjärnan som sedan levererar tre genomsjungningar helt fläckfritt.

Förutom språkbytet står låten även i övrigt i stor kontrast till Charlottes tidigare bidrag. Det är nedtonat och den enda som står på scen är sångerskan själv. Det här är den enda balladen som är med i första deltävlingen.

Fram tills torsdagens repetitioner har Charlotte hållit sin gitarr hemlig för allmänheten, men nu får den följa med upp på scenen. Det är en akustisk, svart gitarr med blått glitter designad av självaste Lars Wallin.

Golvet fylls av rök som rinner ner över scenen och förvandlas till dimma och skapar en rejäl stämning runt Perrelli.