Nervvrak i greenroom – Eric Saade om stressen i Melodifestivalen 2015

Eric Saade.
Nervös väntan för Eric Saade.

Hans största seger i en deltävling i Melodifestivalen. Eric Saade tog till stora ord efter segern i Göteborg.

Glädjen var total på scenen. Men när tre kvart gått sedan kamerorna slocknat var Eric Saade tom i blicken.

– Jag är så slut, man får en sådan urladdning, säger han.

Svettpärlorna sitter kvar i pannan efter de dubbla framträdandena i programmet. Kostymen är varm.

"Är helt borta nu"

Att Eric Saade skulle ta sin ”Sting” till final har varit en självklarhet bland journalister och tippare. Men i greenroom var det tydligt att Eric hade nerverna på utsidan.

– Jag åldrades tre år på fem minuter, jag är helt borta nu. Jag var inte nervös över framträdandet eller låten, men röstningen kan jag inte påverka. Så fort man måste lita på någon annan blir man nervös, förklarar han.

Största segern

Eric Saade tackar tittarna, som nu röstat honom till final för tredje gången på de tre gånger han varit med i en deltävling – de tidigare var 2010 och 2011.

– Någonstans kändes det här större. Jag har ju redan vunnit en gång, så jag visste inte hur folk skulle reagera på att jag är tillbaka, säger han.

Målet: Att vinna Eurovision

Han har tidigare satt stort fokus på att klara den ansträngande andningen i framträdandet. Nu tycker han att det gick bättre än tidigare.

– När jag slappnar av, dansar och kan allt i numret utan att tänka så blir konditionen bättre. Därför har det blivit bättre för varje gång. Att dansa och sjunga samtidigt är en konst. Jag kan göra det eftersom jag tränat sedan jag var väldigt ung, men det är lika kämpigt varje gång.

Är att gå till Eurovision Song Contest fortfarande allt som räknas?

– Nej, det som räknas är redan överstökat. Folk tyckte om låten och det blev succé. Men målet är fortfarande att jag vill vinna Eurovision.