Norska Agnete tvingas ställa in pressträffar i Eurovision

Norges representant Agnete Johnsen väljer att ställa in alla intervjuer och pressträffar inför den andra semifinalen. ”Hon är en förebild som gör det här trots sina utmaningar när det kommer till hälsan”, säger Norges delegationschef till svt.se/eurovision.

Anledningen är hälsoproblem, vilket har fått den norska artisten att prioritera sång- och scenförberedelser före allt annat.

– Agnete har varit öppen med att hon har hälsoproblem, och hon behöver fokusera på sitt framträdande. För att göra det möjligt för henne att genomföra framträdandet, så måste vi dra ner på andra aktiviteter, förklarar Norges delegationschef Stig Karlsen för svt.se/eurovision.

Artisten har pratat öppet i norska medier om sina mentala hälsoproblem. Hon har tidigare berättat för den norska tv-kanalen NRK att det ligger till grund för hennes bantade schema.

– Nu är mitt enda fokus att göra det jag älskar mest, nämligen att sjunga och stå på scen, säger hon till kanalen.

Närvarar inte under ”Meet and greet”

Agnete närvarar därför inte under presskonferensen ”Meet and greet”, där artisterna vanligtvis får möta press och fans i anslutning med deras första repetitioner på Eurovisionscenen. Norske delegationschefen tar emot frågorna i Agnetes ställe.

– Jag kommer att ge en statusrapport från dagens rep. Vi får se allt eftersom under den här perioden om hon kommer vid något tillfälle, men vi tar det dag från dag, säger Stig Karlsen och fortsätter:

– Eurovision är en stor dröm för henne, och hon är en förebild som gör det här trots sina utmaningar när det kommer till hälsan. Hon är en jättebra artist, som gör succé och följer sin dröm – en förebild för många.

Kan det finnas någon risk för Agnetes uppträdande i Eurovision?

– Inte alls. Hon kommer vara på scenen. Det här är jätteviktigt för henne och hon är upprymd inför sina tre minuter på scenen. Hon är glad att så många visar så stor förståelse, säger Stig Karlsen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest