Nu börjar Melodifestivalen 2014 – på webben

Bild på alla artister i Melodifestivalen 2014.
Alla artister i Melodifestivalen 2014.

Den 1 februari börjar Melodifestivalen i tv-rutan. Men redan nu kan du följa festivalen på svt.se/melodifestivalen. Webben har rullat i gång på allvar och nu kan du läsa på och se införklipp med alla årets artister.

artistsidorna kan du se inspelade inslag med alla 32 artister, där de berättar om bidragen och avslöjar exklusiva nyheter inför tävlingen och du kan också läsa på om varje artist. På webbplatsen hittar du också allt om de olika städerna och deltävlingarna.

I fokus på svt.se/melodifestivalen står nyheterna och artisterna. Webben följer artisterna steg för steg och bjuder in dig till stjärnornas egen resa genom festivalen. Samtidigt innehåller webbplatsen alla fakta om Melodifestivalen med information om de medverkande, tävlingsregler, resultat, historik och mycket mer.

Uppsnack och Eftersnack med Clara Henry

Du kommer också att få rikligt med unika bilder och filmat material. I centrum står webbprogrammen Uppsnack och Eftersnack, som kommer att sändas i SVT Play och på svt.se/melodifestivalen under sex lördagar i rad – före och efter respektive tävling.

Nya Uppsnack direktsänds efter det avslutande genrepet på lördagar och Eftersnack tar, precis som tidigare år, vid på webben från klockan 21.30. Då träffar Clara Henry vinnarna i Melodifestivalen – direkt efter avgörandet, först av alla.

Även tv-sändningen visas på webben med en exklusiv livechatt direkt från greenroom med artisterna. Deltävlingarna visas sedan i repris fram till midnatt på måndag, och efter program fyra finns alla genomförda sändningar tillgängliga i sin helhet.

På torsdagarna kan du ladda upp med ett enminutsklipp från varje artists repetition, och när lördagskvällen närmar sig finns studioversionen av låtarna uppe. Efter sändningen kan de utslagna bidragen avnjutas, och efter deltävling fyra publiceras samtliga bidrag.

Nu kör vi!

Melodifestivalen

Musiktävling