Så här skickar du in din låt till Melodifestivalen 2013

Loreen och Ausben Jordan firar efter segern i Eurovision Song Contest 2012

Nu kan du skicka in ditt bidrag till Melodifestivalen 2013. Vinnaren i vinterns musikfest tävlar för Sverige på hemmaplan i Eurovision Song Contest. Du som vill vara en del av festen som låtskrivare kan kvala in antingen genom Ordinarie tävling eller genom Allmänhetens tävling.

Uppdatering: Möjligheten att skicka in låtar till Melodifestivalen 2013 har stängt. Läs mer här och genom länkarna nedan till vänster om hur det gick till och vilka regler som gäller.

Blir det din låt som vinner Melodifestivalen 2013? Mellan den 3 och den 18 september klockan 09.00 (obs – ny framflyttad sluttid) kan du som har musik till nästa års festival skicka in låtarna direkt här på Melodifestivalen.se.

Är du låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler du dig till Ordinarie tävling.

Har du inte några tidigare utgivna verk som låtskrivare anmäler du dig till Allmänhetens tävling.

En urvalsjury väljer ut 15 bidrag inskickade till Ordinarie tävling och 1 bidrag från Allmänhetens tävling. Övriga 16 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av Melodifestivalredaktionen eller som redaktionen valt ut bland de inskickade bidragen.

– Vi hoppas att den originalitet och ambition som Loreen visade har inspirerat alla andra lika mycket som den har inspirerat oss. Vi är superladdade och bara väntar på att höra musiken som skickas in, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen 2013.

I år anordnas inte Webbjokern, men du som tidigare tävlat där kan nu i stället skicka in din musik till Allmänhetens tävling. Dessutom har du som är oetablerad artist i år haft chansen att kvala in via musiktävlingen Svensktoppen nästa, där vinnaren Terese Fredenwall också vann en plats i Melodifestivalen 2013.

Vilka övriga artister och bidrag som tävlar i Melodifestivalen 2013 avslöjas senare under hösten.

Artikeln uppdaterad med den senarelagda sluttiden – den 18/9 kl. 9.00.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest