Nu pågår urvalsarbetet inför Melodifestivalen 2013

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Danny Saucedo med "Amazing" i finalen av Melodifestivalen 2012.

Inom kort kommer Melodifestivalens tävlingsredaktion att ha lämnat besked till representanter för alla bidrag som kvarstår i tävlingen.

2 549 bidrag skickades in till Melodifestivalen 2013. Tidigare under hösten valde en urvalsjury ut 16 av dem, och här har vi tidigare berättat att Terese Fredenwall som kvalade in som artist genom vinst i "Svensktoppen nästa" kommer att tävla med bidraget "Breaking the Silence". Även Elin Petterssons "Island" kommer att tävla i festivalen i vinter.

De sista 15 bidraget väljer SVT ut just nu.

– Vi är i slutfasen, och i stort börjar det falla på plats. Just nu väntar vi in resultatet av några specifika beställningar och det är några pusselbitar kvar, men vi räknar med att vi inom kort kommer att ha kunnat meddela samtliga som kommit med, så vi önskar bara att alla där ute har lite tålamod till, säger Christer Björkman, producent för Melodifestivalen.

Tävlingsredaktionen beräknar nu att man i början av nästa vecka kommer att ha kontaktat representanter för alla bidrag som kvarstår i urvalsprocessen, och så snart det är gjort kommer vi att berätta det på svt.se/melodifestivalen. Den som skickat in låtar och då inte kontaktats är fri att använda och ge ut sina inskickade verk i andra forum.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest