Nu släpps biljetterna till Eurovision Song Contest 2016

Bild från när Danmarks Emmelie de Forest uppträder igen på scenen i Malmö efter att ha vunnit Eurovision Song Contest 2013.
Danmarks Emmelie de Forest uppträder igen på scenen i Malmö efter att ha vunnit Eurovision Song Contest 2013.

Nu kommer ögonblicket som fansen har väntat på. Torsdagen den 26 november klockan 10.00 släpps biljetterna till Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm – världens största tv-underhållningsshow.

I maj 2016 står SVT och Sverige värd igen för en tv-sändning som ses av 200 miljoner tittare världen över.

Och ända sedan Måns Zelmerlöw och ”Heroes” tog Europa med storm i våras har festivalälskarna väntat på chansen att säkra sin biljett till tävlingen.

”Mäktig och annorlunda julklapp”

Nu står det klart att biljetterna kommer att finnas att köpa från 100 kronor.

– Det känns väldigt roligt att det faktiskt finns biljetter från 100 kronor, vilket gör att många har möjlighet att se showen på plats. Den som vill har nu chansen att köpa en mäktig och annorlunda julklapp – och förhoppningsvis ett minne för livet, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

Nio föreställningar

Det finns biljetter till nio föreställningar. Man kan för semifinalerna och finalen välja mellan föreställningarna kvällen före sändningarna, då juryn fattar sina beslut, familjeföreställningarna på eftermiddagarna och direktsändningarna.

Eurovision Song Contest 2016 arrangeras i samarbete med Stockholms stad och avgörs i Globen tisdagen den 10 maj (semifinal 1), torsdagen den 12 maj (semifinal 2) och lördagen den 14 maj (final).