Nykomlingarna imponerar i första deltävlingen i Melodifestivalen 2017

Nano.
Nano.

Nu har journalisterna fått lyssna på första deltävlingens bidrag. Såhär tycker de om låtarna.

Under onsdagen fick pressen för första gången lyssna på bidragen som deltar i första deltävlingen i Melodifestivalen 2017. En av de som fick lyssna på bidragen är Peter Ahlborg från tidningen Faktum. Peter fick ett positivt intryck av deltävlingens låtar.

– Helhetsintrycket var att det var över förväntan när det gäller låtarna. Det som var mest intressant utöver det var att det var rent soundmässigt mycket intressant.

Johanna Hagström, som skriver för Göteborgsposten, tyckte att många av texterna stack ut i första deltävlingens bidrag.

– Det är många budskapstexter. De handlar ofta om att ta sig igenom svårigheter och stå upp för sig själv. Ta till exempel Charlotte Perrelli som sjunger en ballad på svenska.

En av Peters favoriter var Dinah Nah, som sjunger låten ”One More Night”.

– Det är en partylåt och växer redan när man hör den för andra gången. Det är en bra diskolåt, en upptempolåt med kraftig refräng.

”Nano kan komma långt”

En annan av nykomplingarna i årets Melodifestival är Nano, som deltar med låten ”Hold On”.

– Nano tycker jag hade en mäktig soulrökare med en tydlig budskapstext. Jag har lite svårt att se framför mig hur det skulle se ut, jag skulle vilja se hur det ser ut på scen, säger Johanna.

Nano överraskade även Peter med sitt storslagna sound.

– Största överraskningen för mig var Nano. Låten träffade direkt i hjärtat, med det soundet och hans speciella röst. Den fastnade jag för. Nano kan komma långt.

Adrijana har skräll-faktor

När Johanna får välja en av bidragen som är hennes favorit från kvällen blir det Adrijana.

– Jag är positivt överraskad av Adrijana. De som har skrivit hennes låt har bland annat jobbat med Silvana Imam, och det märks på ett positivt sätt. Jag hoppas att hon kan leverera det här på scen också, då kan hon skrälla tror jag.

Johanna påpekar dock att mycket kan hända på Melodifestivalens scen framför 3 miljoner tittare.

– Det kan ju hända mycket när du ska stå och sjunga en låt live på scen för en stor publik, och en ännu större tv-publik. Att då vara ganska ny är ju, det har satt många sångband i svaj.

Se hur det går för nykomlingarna och resten av deltagarna i första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 på lördag klockan 20.00.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest