Nytt sätt att rösta i Melodifestivalen 2015 – här är Melodifestivalens app

Foto: SVT

Nu lanseras Melodifestivalens app där du kan rösta med hjärtat. I appen kommer du också att kunna tippa resultatet och se hur andra röstar i olika delar av landet. Se till att ladda ner appen i god tid innan sändning så att du är beredd att rösta när första bidraget går på scenen.

Under Melodifestivalen 2015 kommer du att kunna rösta på ett helt nytt sätt. Melodifestivalens app lanseras för att förstärka livekänslan hemma i tv-soffan.

– Vi kunde se att vi inte motsvarade tittarnas behov av den känsla av live som man förväntar sig och appen är i mångt och mycket ett svar på det. När man använder appen så skapar den engagemang i realtid och vi hoppas att bandet mellan det stora live-eventet på plats kommer lite närmre tv-soffan och de som sitter hemma, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015.

Med appen kan du rösta gratis på bidragen under tiden som varje låt spelas i direktsändningen. Förutom att rösta själv kan du också se hur dina kompisar röstar och hur andra röstar i olika delar av Sverige.

–Appen kommer att ge dig ännu mer Melodifestival och göra att du där och då ser hur du är med och påverkar det som händer direkt i tävlingen, säger Christel Tholse Willers.

Genom att få hjärtat i Melodifestivalens app att växa kan du rösta upp till fem gånger på bidraget som är på scen. Antalet röster som går iväg står i relation till intensiteten i fingertryck på appens bultande hjärta. För att uppnå fem röster krävs ett stort antal tryck på displayen. I direktsändningen i tv kommer det att synas hur intensivt du och alla andra som har appen röstar.

– Det kommer att finnas ett litet hjärta nere i vänstra hörnet som visar en indikation på intensiteten, det vill säga hur många är det som samtidigt trycker och röstar med appen. Så den säger egentligen inget om hur många röster det är totalt sätt utan det är just intensiteten som hela tiden ska synas i rutan, säger Christel Tholse Willers.

Titta i appen för att se när du kan hjärtrösta

Med appen kan du endast rösta i realtid när bidraget framförs på scenen. Tänkt på att när du tittar på tv eller via SVT Play så är det alltid en fördröjning i förhållande till verkligheten. Därför är det viktigt att du tittar i appen så att du ser exakt när du kan hjärtrösta på respektive bidrag. Om du vill rösta på bidraget innan eller efter att det har framförts på scen så är det röstning via telefon och sms som gäller. Telefon- och sms-röstningen öppar som vanligt klockan 20.00 respektive lördag.

Så laddar du ner appen

För att kunna ladda ner Melodifestivalens app behövs en smartphone eller en surfplatta. Appen finns tillgänglig för nedladdning i App Store, Google Play och Windows Phone Store från och med i dag, 4 februari 2015. Så gör du för att ladda ner appen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest