Owe Thörnqvist slänger en korv och glittrar i Melodifestivalen 2017 – smygtitta på Boogieman Blues

Flygande varmkorv i Owe Thörnqvists nummer.

Så här blir Owe Thörnqvists show i Melodifestivalen 2017 med bidraget Boogieman Blues i deltävling tre i Växjö.

Scenshow

På en barstol med ryggstöd gör han entré – Melodifestivalens äldsta deltagare genom tiderna, Owe Thörnqvist. Tillsammans med tre dansare, en gitarrist, en kille på ståbas och en trummis ska de skapa varmkorv-show i Växjö på lördag. I slutet av numret slänger Thörnqvist plötsligt ut en artificiell varmkorv på scengolvet.

Repetitionen

87-årige Thörnqvist brinner för att underhålla. Inför sista genomsjungningen tvingas han ta om numret på grund av något tekniskt strul i produktionen. Men Owe Thörnqvist sjunger bra och gör en stabil insats på scenen. I slutet av numret reser han sig upp från stolen och får lite sällskap av dansarna som närmar sig artisten.

Det verkar helt enkelt som han har roligt på scenen. Mellan repen bjuder han på en del skratt.

Samtidigt står Schlagerprofilerna för största scoopet vad gäller numret – Thörnqvist har nämligen förstärkts av Top Cats-medlemmarna Martin Lindén och Robert Jansson på scen. Men som vanligt är musiken förinspelad i Melodifestivalen.

Låten

Munspel! Det var inte i går i Melodifestivalsammanhang. Annars innehåller denna svängiga historia även en hommage till Thörnqvists gamla dänga, Varm korv boogie, och den klassiska varmkorvsgubben.

Kläder

Glitterchock! Owe Thörnqvist vill glänsa på scenen på lördag i en sober, silvrig kavaj med svarta slag.

Allt om bidraget

Recensioner

DN: Fahl på festival.

Popmuzik.se.

Schlagerbloggen Aftonbladet.

QX Schlagerprofilerna.

Melodifestivalklubben.