Nu går startskottet för Inför Eurovision 2013

Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Rikard Engfors gästar det första avsnittet av Inför Eurovision Song Contest 2013. Niklas Strömstedt leder programmet tillsammans med Malin Roos.

I det första programmet ser du Niklas Strömstedt, Malin Roos och Rickard Engfors tycka till.

På söndag klockan 21.00 är det dags. Då sänds det första av Inför Eurovision-programmen. Rikard Engfors gästar studion, och flera intressanta gäster kommer sedan att besöka programmet, som går varje söndag ända fram tills det är dags för Eurovision i Malmö.

– Vi ville välja folk som har en relation till Eurovision Song Contest, som tycker att det är roligt och intressant. Rickard Engfors har ju jobbat med scenkläder och dessutom arbetat med Carola när hon gjorde Melodifestivalen. Och Shirley Clamp, Martin Rolinski och Robin Stjernberg har ju alla deltagit i Melodifestivalen, säger Meta Bergqvist, projektledare.

Ser fram emot att prata musik

Niklas Strömstedt har redan erfarenhet av att göra djupdykningar inom musikbranschen i Tack för musiken. Han ser fram emot sin nya roll i Inför Eurovision.

– Att prata musik, kläder och arrangemang är ju alltid kul. Och oavsett om en låt är bra eller dålig har den ju ett underhållningsvärde, säger han.

Se premiärprogrammet söndagen den 21 april klockan 21.00 i SVT1. Här kan du läsa mer om inspelningen.