SVT1Lör 3/2-10/3

Paniken i Melodifestivalen 2017-finalen: Robin Bengtsson var försvunnen – Frans lämnades ensam på scenen

Foto: SVT/TT

Här försvinner plötsligt vinnaren Robin Bengtsson ur bild. Melodifestivalen 2017-segraren tog bakvägen – och var borta i närmare en minut i direktsändningen när han skulle ta emot priset.

Här har Robin Bengtsson precis fått beskedet – han ska åka till Kiev och representera Sverige i Eurovision 2017.

Men när artisten ska upp på scenen för att krönas till Melodifestivalkung händer det som inte får hända i direktsändning.

Vinnaren försvinner ur bild.

Mitt under den så kallade "Winners walk" tog Bengtsson en annan väg, gissningsvis bakvägen varifrån han ju inleder sitt nummer till "I Can't Go On", och blev mystiskt borta för de miljoner tv-tittarna. Bengtsson försvann ur bild i över 50 sekunder innan han rusade upp på scenen och mötte upp förra årets vinnare Frans Jeppsson Wall för att ta emot statyetten Sångfågeln.

Det tvingade programledarna Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson till panikåtgärder på scenen, och trion fick prata vidare medan de tycktes inte ha en aning om var vinnaren tagit vägen.

Till slut uppenbarade han sig dock – bakom scenen.

För sina närmaste medarbetare berättade Bengtsson om upplevelsen – och hur han fick beskedet att han var försvunnen från tv-kamerorna i sin öronsnäcka.

– Jag hörde i örat, bara: "Nej, han kom inte. Frans står där själv" ... Jag bara: va?! Och sprang upp bakom på den där trappan, så stod han där själv med Sångfågeln, säger Bengtsson i SVT:s unika reportage bakom kulisserna efter finalen.

Den rutinerade Frans förklarar för Robin:

– Du bara försvann. Du skulle följa kameran. Sen ser jag bara hur du försvinner. Vill du inte ha fågeln, liksom? säger Frans till Robin.

– Men jag följde alla andra. Jag fattade ingenting just då. Jag visste inte var jag skulle gå, säger Robin innan de båda vinnarna förenas i en stor kram i logen.

Se det udda klippet där Robin försvinner ur bild i nästan en hel minut i spelaren ovan!