Bidragsbibeln – ladda upp med allt om din favorit

Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Artisterna som medverkar i den första deltävlingen av Melodifestivalen 2013 i Karlskrona.

I dag får du Bidragsbibeln, en unik nyhet på svt.se/melodifestivalen. För första gången kan du nu ladda upp med alla fakta om tävlingsbidragen – även sådant som tidigare år aldrig avslöjats. Här är alla veckans höjdpunkter att hålla koll på.

Bidragsbibeln består av en artikel för varje artist och kommer alltså att byggas på med åtta nya per deltävling. I dessa artiklar får du ladda upp med allt om bidraget – redan innan du sett det i tv.

Har aldrig tidigare avslöjats

Unikt på svt.se/melodifestivalen får du hela låtens text, en försmak av specialeffekter och rekvisita, instrumenten som används, namnen på alla dansare och körsångare och positioner på scen under framträdandet. Delar av detta är information som tidigare år aldrig avslöjats.

Precis som när du läser på inför andra stora tv-sända tävlingar kan du också ta del av förhandstips om när sångaren ska ta sina svåraste toner, vilka dansrörelser i numret som är svårast och var bildproduktionen är extra spektakulär – direkt från Melodifestivalens ämnesexperter backstage.

Allt att hålla koll på

Under hela Melodifestivalen är nyhetsrapporteringen på svt.se/melodifestivalen intensivare än någonsin. Du ska inte behöva missa ett steg som artisterna tar under tävlingen.

Här är några av inslagen att hålla koll på:

  • Onsdagar kl. 11.30: Bidragsbibeln
  • Torsdagar ca kl. 13–19 (löpande när de repeterat): Se och lyssna på 60 sekunder av varje artists repetition.
  • Lördagar kl. 14.00: Hela låtarna (2 minuter och 30 sekunder) publiceras i studioversion.
  • Lördagar kl. 20.00: Webbdirektsändning av programmet med chatt från greenroom. Chatta med alla artister direkt efter uppträdandet.
  • Lördagar kl. 21.30: Missa inte det webbunika programmet Eftersnack med Josefine Sundström direkt efter huvudsändningen – med de första vinnarintervjuerna.

Från och med i dag kan du hålla reda på allt som händer dag för dag direkt på förstasidan via vår Melodifestivalkalender.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest