Premiär – nu börjar Lilla Melodifestivalen

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Molly Sandén med "Why Am I Crying" i Melodifestivalen 2012 i Leksand.

Programmet har inte funnits sedan 2009 – men kan du följa Lilla Melodifestivalen igen. Resan som ska hitta Sveriges bidrag till Junior Eurovision börjar i P4, med Molly Sandén som programledare.

Tillsammans med den ordinarie programledaren Kim Ohlsson kommer Molly Sandén att leda lyssnarna genom uttagningarna till Lilla Melodifestivalen. Allt händer i radioprogrammet "Junior i P4", klockan 9.30-10.00 på lördagar.

Lördagen den 5 maj har festivalbevakningen premiär. Den här gången får lyssnarna bekanta sig med två deltagare och deras dag på castingen. En av dem kommer gå vidare.

Final i juni

Lilla Melodifestivalen 2012 är en samproduktion mellan Sveriges Television och Sveriges Radio. I Sveriges Radio kan du varje lördag följa auditiondelen i "Junior i P4".

Inslagen om Lilla Melodifestivalen sänds på lördagar mellan omkring 09.45 och 10.00. Programmen finns också i repris på webbplatsen, som du hittar via länken till höger. Finalen anordnas med publik i början av juni och direktsänds i radion.

Tv-sänds i höst

Som tittare kommer du att kunna se allt från Lilla Melodifestivalen 2012 i SVT i höst. När vintern står för dörren sänds till slut den stora finalen Junior Eurovision Song Contest 2012, som anordnas i Nederländerna.

Molly Sandén var Sveriges juniorrepresentant i Europa 2006. När Lilla Melodifestivalen anordnades 2009 vann Ulrik Munther. Sedan dess har Sverige deltagit i Europa efter mindre uttagningar. Erik Rapp vann 2011 med bidraget "Faller".

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest