Gina Dirawi och Danny Saucedo

Bild på Gina Dirawi och Danny Saucedo.
Gina Dirawi och Danny Saucedo blir programledare för Melodifestivalen 2013.

Erfarenhet, humor och ungdomlig fägring. Programledarna för Melodifestivalen 2013 ska bidra med något helt nytt i Sveriges mest populära tv-program. Lär känna Danny Saucedo och Gina Dirawi.

Danny Saucedo och Gina Dirawi är värdparet som med hjälp av erfarenhet och ungdomlig framtoning ska leda tittarna genom Melodifestivalen 2013. Lär dig mer om nästa års programledare.

Danny Saucedo

Efter att ha knipit silvermedaljen två år i rad hävdade Danny Saucedo bestämt att det inte skulle bli någon tredje gången gillt i Melodifestivalen 2013. Det hindrade honom inte från att återvända till tävlingen – i en helt ny roll. Nu gör den rutinerade artisten debut som programledare för Sveriges största tv-program.

Danny, eller Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski som det står i passet, föddes på Södermalm i Stockholm för snart 27 år sedan. Efter att år 2006 ha avslutat sin utbildning på Södra Latins Gymnasium deltog han i talangtävlingen Idol, där han slutade på sjätte plats.

Sedan dess har han släppt elva singlar och tre album som soloartist. Gruppen E.M.D., som Danny har tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, har kommit ut med ytterligare tre album och åtta singlar.

Första gången Danny ställde sig på Melodifestivalens scen var år 2009. Då kom han trea med E.M.D. och låten "Baby Goodbye". Två år senare var han tillbaka som soloartist med bidraget "In the Club" som kom på en hedersam andraplats – samma placering som han fick med 2012 års bidrag "Amazing".

Många har sedan dess hoppats att Danny ska komma tillbaka för att vinna hela tävlingen. I stället blir det en betydligt större utmaning för den rutinerade artisten, som nu breddar sin repertoar och själv är med och utannonserar den artist som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Gina Dirawi

Efter succén i Melodifestivalen 2012 ville SVT inte släppa taget om Gina Dirawi. Med sin humor, charm och naturlighet vann hon många hjärtan, och nu är den unga programledaren tillbaka i programmet som gav henne det riktigt stora genombrottet.

Fram till 2009 var Gina en helt vanlig tjej från Sundsvall. Men när hennes humoristiska videodagböcker fick fart på nätet och SVT fick upp ögonen för henne som komiker och programledare ändrades allt. Gina fick en egen webb-show, och för ett år sedan satsade man våghalsigt på henne som en av tre programledare för Melodifestivalen 2012. I dag är det ingen som tvivlar på Ginas förmåga, och många gläds nu åt att få se henne i tv-rutan under ytterligare sex veckor i vinter.

Vid sidan av programlederiet är Gina en populär bloggare och radioprofil. Hon är också engagerad i samhällsfrågor och har bland annat varit programledare för Musikhjälpen, vars syfte är att samla in pengar till aktuella välgörande ändamål.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest