SVT1Lör 3/2-10/3

Repetitionen som fick svenskarna att gråta

Det mesta klaffade när Loreen gjorde sin andra scenrepetition inför Eurovision Song Contest. När svenskarna tittade igenom numret på lördagen brast flera i delegationen i gråt – och det var glädjetårar.

På den första repetitionen släpptes den konstgjorda snön över den svenska delegationen på åskådarplats i stället för på scenen. Budskapet från arrangörerna var att det inte skulle vara möjligt att städa bort snön innan det efterföljande georgiska bidraget.

Men på lördagen hade den tyska produktionen hittat en lösning. Snön föll direkt på Loreen precis som i Melodifestivalen.

– Nu är det bara småsaker som återstår. Jösses vad de har jobbat! säger Sveriges assisterande delegationschef Mari Forsman Ryberger på plats framför scenen.

"Bättre än Melodifestivalen"

Loreen själv är minst lika nöjd.

– Nu har vi skapat något som känns ännu bättre än versionen i Melodifestivalen, sade hon på presskonferensen efter repetitionen.

Berömde Rennie Mirro

Rennie Mirro har flugits in som bidragsproducent. Han återvänder till Sverige på söndagen eftersom de enskilda repetitionerna nu är avslutade.

Förra året ansvarade Rennie Mirro för det azerbajdzjanska vinnarbidraget. Nu fick han beröm av resten av den svenska delegationen för sitt arbete med att få fram gruppens åsikter.

Grät öppet

Flera i den svenska delegationen grät öppet av rörelse när de såg bildproduktionen efter repetitionen.

Själv riktar Rennie Mirro tacksamheten till Stuart Barlow, ansvarig för viewing room på Eurovision Song Contest.

– Han är väldigt lyhörd när man är konkret med sina önskemål, säger han.