Robin Bengtsson – I Can't Go On

Bild på Robin Bengtsson som sjunger ”I Can't Go On” i Melodifestivalen 2017.
Robin Bengtsson sjunger ”I Can't Go On” i Melodifestivalen 2017.

Robin gick direkt till final under sitt debutår i Melodifestivalen. Väl i finalen slutade han på en fin femteplats. Nu är han tillbaka för att förbättra den positionen.

Robin Bengtsson slog igenom när han kom trea i Idol 2008. Efter det fick Robin ett skivkontrakt 2009 då han också släppte sin första singel. Under de kommande åren släppte han fem singlar till, och 2014 kom den första EP:n. Då hade han bytt artistnamn till B Robin för att få en nystart i musiken.

Förra året var han tillbaka som Robin Bengtsson igen och gjorde sin debut i Melodifestivalen. Det blev något av en succédebut som ledde till en finalplats, där han sedan slutade på en fin femteplats.

– Det har varit ett grymt bra år för mig. Jag har fått åka runt i hela landet och spela och träffa folk som röstat på mig. Min låt spelas fortfarande på radio, så det blir verkligen svårt att toppa nästa år. Jag försöker att inte jämföra eftersom det är ett helt nytt startfält och en ny låt för mig, men någonstans vill man ju bli bättre än sist, säger Robin Bengtsson.

Bidraget han tävlar med nu heter "I Can't Go On".

– Jag kommer att tillföra lite mer glädje och fart än förra året. Det blir upptempo och funky och medryckande på ett annat sätt, säger Robin.

Förutom musiken har Robin alltid drömt om att driva en bilfirma med specialbilar.

Fakta: Robin Bengtsson

Född: 1990.
Bosatt: Stockholm.
Uppväxt: Svenljunga.
Melodifestivalrutin: 2016: "Constellation Prize" (femma i finalen).
Övrigt: Robins musikaliska förebild är artisten Gavin DeGraw.

Läs mer