Robin Bengtsson rullar fram på band i Melodifestivalen 2017 – smygtitta på I Can't Go On

Robin Bengtsson

Han tog sig till final med Constellation Prize förra året. Nu är Robin Bengtsson tillbaka – och så här blir hans show i Melodifestivalen 2017 med bidraget I Can't Go On i deltävling tre i Växjö.

Scenshow

Robin Bengtsson testar ett grepp som vi inte sett tidigare i Melodifestivalsammanhang, men väl i andra musikproduktioner. Artisten börjar nämligen utanför scenen och publiken i arenan kommer endast se honom och hans fyra dansare på storbildsskärm under inledningen. Det dröjer 45 sekunder innan Robin Bengtsson och dansarna, som är först ut med I Can't Go On på lördag, visar sig på scenen för första gången.

Där väntar var sitt rullband som Bengtsson och dansarna vandrar längs med under i stor sett resten av numret.

Vid ett tillfälle visas team Bengtsson från sidan och i profil åker dansarna åt olika håll. Det bildar snygga silhuetter mot Robin som står still i mitten. Artisten, som slog igenom i Idol, är inte direkt känd som någon dansare och här visar han upp några små moves med vristerna i slutet av showen.

Här jobbas det också mycket med olika skuggor och ljusshowen andas futuristiskt.

– Första delen av numret visas nu i svartvitt, vilket skapar en ännu större kontrast när Robin kommer upp på den färgglada scenen, skriver SVT:s Evelina Galli i direktrapporten från scenkanten på svt.se/melodifestivalen.

Repetitionen

När Bengtsson börjar utanför scenen går han vid ett tillfälle förbi hockeysargen i arenan. Den har reklam och vid första repet syns en logotyp tydligt. Det måste SVT dölja innan lördag för att inte riskera en bot från Granskningsnämnden.

Artisten har lite svårt att hålla balansen på rullbandet i början. Sången sitter bra.

Låten

Robin Bengtsson har berättat för oss att det märks att låten är skriven av Robin Stjernberg. Den forne Melodifestivalvinnaren som gillar att ta höga toner. I refrängen testar Bengtsson sitt röstregister på den fronten. Annars har detta beskrivits som veckans Justin Timberlake-liknande låt.

Kläder

Sobert och uppklätt. Robin Bengtsson satsar på en mörk kostym och den vita skjortan från förra året är tillbaka.

Allt om bidraget

Recensioner

DN: Fahl på festival.

Popmuzik.se.

Schlagerbloggen Aftonbladet.

QX Schlagerprofilerna.

Melodifestivalklubben.