Robin Bengtssons teknikkaos dagen före sändning i Melodifestivalen 2016

Robin Bengtssons LED-podie strular.
Robin Bengtssons LED-podie strular.

Robin Bengtssons framträdande i Melodifestivalen vilar mycket på sina specialeffekter. Under fredagens liverepetition fick framträdandet skjutas upp då tekniken inte fungerade. ”Allt måste sitta perfekt för att det ska fungera” säger Henrik von Zweibergk

Fredag kväll repeterades hela första deltävlingen live med publik i Scandinavium. Under repetitionen testas teknik, manus och upplägg och man ser till att allt fungerar som det ska.

När Robin Bengtsson skulle framföra sitt bidrag ”Constellation Prize” vägrade tekniken att starta. Hans LED-golv visade envist upp en blå ruta med texten ”SR 64x512” istället för den avancerade ljusshow som ska synas.

– Alla plattor i golvet måste sitta perfekt för att det ska fungera. Ikväll var det några plattor som inte fungerade och då gäller det av felsöka snabbt, säger Henric von Zweigbergk, studioman för Melodifestivalen.

Tekniker skickades ut på scenen och lyckades hitta problemet. Scenen ska nu fungera som den ska under lördagens sändning.

– Det handlade om ett kabelbrott, alltså en kabel som gått av. Men nu är det åtgärdat, säger Tobbe Magnesved, scenchef under Melodifestivalen.

Robin Bengtsson har tidigare i veckan berättat att han kämpat med sina nerver och som debutant i Melodifestivalen har han behövt öva upp sin scenvana. Nu känner han sig samlad och tyckte att repetitionen gick bra trots teknikstrulet.

– Jag försökte göra det så bra som möjligt genom att tänka på både kameror och framträdande. Jag är jättenöjd med resultatet – det känns helt underbart.