Robin Stjernberg: "Jag har kämpat så mycket"

Finalplatsen innebar en stor seger och revansch för Robin Stjernberg. "Det känns som att allt är möjligt nu", säger han.

Det var inte bara Anton Ewald som hade nära till tårarna över sin finalplats. Även Robin Stjernberg upplevde svallande känslor efter att ha mötts av beskedet.

– Jag börjar säkert gråta bara för det, jag är så otroligt lycklig, säger han.

Finalisten menar att succén betyder mycket för honom – både som artist och på ett personligt plan.

– Jag har kämpat så mycket med självförtroende och person under hela året och har hittat mig själv som artist, och äntligen får jag bevis på att folk gillar mig som artisten Robin. Det känns som att allt är möjligt nu, säger han.

Slog ut kollegan

För att ta sig final tvingades Robin duellera mot en annan populär artist – Martin Rolinski. Och det var ett tufft möte.

– Jag trodde att han skulle gå vidare. Man har ingen uppfattning om någonting när man är inne i arenan och han är en väldigt stor och folkkär artist. Jag är den lilla nybörjaren och vi är på samma skivbolag, så det var lite tråkigt, säger han.

Oklart löfte – till journalisterna

Nu väntar en natt av firande och några dagars förberedelse inför den stora finalen. Stjernberg menar att han kan komma att göra något nytt till finalen – men först har han ett annat löfte att uppfylla.

– Jag hade lovat vissa personer att om jag går till final får de göra vad de vill med mig. Du vet de här läskiga reportrarna. Jag vet inte vad de har i åtanke, säger han tveksamt.