Roger Pontare: ”Jag trodde att jag skulle komma till Andra chansen”

Bild på Roger Pontare.
Roger Pontare.

Roger Pontare som bidrog i Melodifestivalen för femte gången fick ikväll lämna tävlingen efter att ha gått vidare till den andra omröstningen. Mello-veteranen var lite överraskad, men var i det stora hela glad över sin insats.

Roger Pontare gick vidare till den andra omröstningen under kvällens program, men fick lämna tävlingen för att ge plats åt finalisterna Benjamin Ingrosso och Mariette samt Dismissed och Lisa Ajax som tog sig till Andra chansen. Artisten som är en stor profil i Melodifestivalvärlden hade trott att han skulle ta sig vidare.

– När man gör en låt som man tycker är bra så tror man att det ska gå bra också. Jag trodde nog att jag skulle komma till Andra chansen, men nu blev det som det blev.

Med sju låtar med en mångfald av stilar menar Roger att den gamla schlager-etnon kanske inte går hem lika bra längre. Det har hänt mycket i ”festivalcirkusen” sedan han var med sist år 2006.

Nöjd med vinnarbidragen

Roger säger att han tycker att de bidrag som har gått vidare hittills i tävlingen har varit bra och att folket har röstat bra. Dismissed hade en ”uppfriskande låt” och han gillade Nano från förra veckan.

– Och Mariette var fanimej bra. De båda som gick vidare var bra, säger han om finalisterna.

Var färdig med Melodifestivalen

Artisten som redan har deltagit i tävlingen flera gånger och dessutom vunnit den två gånger säger att han inte berörs lika mycket av att inte gå vidare. Det blir mer som en kuriosa att vara med.

När han deltog i Melodifestivalen 2006 med låten ”Silverland” tänkte han att han var färdig med Melodifestivalen, men här stod han ändå elva år senare. Han kan därför inte riktigt svara på om han kommer att ställa upp igen.

Nya låtar

Nu kommer han att fortsätta skapa den musik han planerade att göra innan han deltog i Melodifestivalen. Planen är att få ut en produktion till sommaren och släppa lite några under våren.