Så hamnade Adrijana i Melodifestivalen 2017 av en slump

Adrijana sjunger ”Amare” i Melodifestivalen 2017.
Adrijana sjunger ”Amare” i Melodifestivalen 2017.

Adrijana har alltid drömt om att få stå på Melodifestivalens scen. Ändå var det mest på skoj hon skickade sin sitt bidrag Amare – och kom med!

19-åriga Adrijana Krasniqi började göra musik ”på riktigt” först för ett år sedan. Hon är mest känd för sina låtar ”Mammas Opel” och ”Kan Nt Med Mig”. I år debuterar hon i Melodifestivalen 2017. Drömmen om att få vara med har hon haft sedan barnsben.

– När jag kom till Sverige så var Melodifestivalen det första jag såg musikmässigt. Jag fastnade direkt. Så sen jag var liten har jag sagt att jag ska stå där en dag, jag ska vara där en dag.

Adrijanas bidrag i Melodifestivalen 2017 heter ”Amare”. När hon satte sig ner för att skriva musik tillsammans med Martin Tjärnberg, som även skrivit låtar för bland annat Silvana Imam och Adam Tensta, var det den första låten som dök upp.

– Vi märkte direkt att det skulle bli en hit. Den bara kom, från ingenstans.

Ren slump att det blev Melodifestival

Tanken var egentligen aldrig att det skulle bli ett Melodifestivalbidrag av ”Amare”. Trots att Adrijana alltid velat vara med i festivalen var det mest på skämt när hon föreslog att de skulle skicka in låten som ett bidrag.

– Att det blev Mello var en ren slump. Jag satt och skämtade en dag om vi skulle skicka den till Melodifestivalen.

Skivbolaget svarade ”varför inte?” och skickade in låten. Adrijana fick höra att låten var omtyckt, men blev ändå chockad när hon fick beskedet att hon skulle vara med.

– Det var det sjukaste. Jag är superglad, verkligen. Jag bara skrek.

Blandning mellan hip-hop, pop och R'n'B

När Adrijana ska kategorisera sitt bidrag ”Amare” har hon svårt att säga vilken genre den tillhör.

– Folk tolkar den väldigt olika. Jag kan inte riktigt sätta en genre på den, men det är en blandning mellan hip-hop, pop och R'n'B.

Adrijana är inte den enda som ställer upp med en hip-hop låt i Melodifestivalen 2017. Även etablerade hip-hop artisten Allyawan tävlar i årets Melodifestival. Adrijana ser det här som någonting positivt.

– Jag tycker att man borde ta in lite nytt. Blanda lite, inte bara köra på schlager. Det blir en nice känsla.

Se Adrijana sjunga ”Amare” i första deltävlingen i Melodifestivalen 2017 4/2 i Göteborg klockan 20.00.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest