Se Eurovision-programledarnas öppning av Melodifestivalens final igen

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Anders Lundin och Kattis Ahlström.

Här återförenas programledarstjärnorna – i Melodifestivalfinalens öppningsnummer i Friends Arena. Danny Saucedo, Gina Dirawi, Petra Mede, Anders Lundin, Kattis Ahlström, Lydia Capolicchio och Harald Treutiger skickar ett meddelande till ESC-värdstaden Malmö. Men SVT tvingades övertala Ahlström att ställa upp. "Nu känns det som att komma hem", säger hon.

När Melodifestivalen gör entré i Friends Arena återförenas samtidigt flera tidigare programledare.

Svt.se/melodifestivalen kan berätta att Kattis Ahlström, Anders Lundin, Lydia Capolicchio och Harald Treutiger gör Gina Dirawi, Danny Saucedo och Petra Mede sällskap i Friends Arena. Tillsammans ska programledarna sjunga ett öppningsnummer på lördag.

– Det är fantastiskt, det är bara det att vi undrar ju hur det här kan få pågå utan oss, säger Ahlström och skrattar.

Tvingades till övertalning

Hur är det att vara med i de här sammanhangen igen?

– Det är fantastiskt. Som vanligt, det är så proffsigt.

Hur reagerade du när du fick frågan första gången?

– Det var bara nej, nej, nej! Men sedan blev jag faktiskt rejält övertalad av Edward af Sillén. Så nu står jag här, säger Kattis Ahlström.

– Och när jag fick höra att Anders Lundin sagt ja så kunde jag ju bara inte säga nej. Nu känns det ju som att komma hem. Jag älskar ju det här.

Harald tvekade inte

Harald Treutiger tvekade dock inte en sekund när frågan dök upp – och här berättar han om numret.

– Det handlar om att när Sverige nu är värd för Eurovision så är det ju lite synd att vinnaren inte får åka till Azerbadzjan, Rom eller London. Utan den får åka till Malmö för en vecka och jag menar ...hur kul är det? Och det är det numret handlar lite om, med en klackspark, säger Treutiger.

När träffade du Lydia senast?

– Oj, vi har inte haft någon kontakt alls sedan vi ledde Eurovision ihop 1992. Minns att vi träffades någon gång på gatan på Östermalm för fem till sju år sedan. Men det är ju jätteroligt att se henne igen.