Här blåser Carola av scenen i Eurovision

I kväll spelar superstjärnan Carola Häggkvist en roll i mellanakten "Swedish Smörgåsbord" – med ett rekordkort framträdande. "Man hinner knappt uppfatta vad jag gör", säger Carola.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Carola Häggkvist har en liten men speciell roll i kvällens final av Eurovision Song Contest. I mellanakten "Swedish Smörgåsbord" framför hon en snutt av vinnarlåten från 1991, "Fångad av en stormvind" – och blåser av catwalken.

– Det kallas för en cameo, som man till exempel gör på Oscarsgalan eller i en långfilm, där en känd person dyker upp som man knappt ser. Det var vad det bidde, helt enkelt, säger Carola.

Inget mer Eurovision

Hon har synts i både Melodifestivalen och Eurovision ett flertal gånger – som artist, som programledare och som mellanakt. Men någon comeback som artist blir det inte för Carola.

– Det känns som att den tiden är förbi för mig. Jag känner mig rätt mätt och nöjd, men jag är jättetacksam för vad Eurovision och Melodifestivalen har betytt och troligtvis kommer att betyda för mig resten av mitt liv, säger hon.

Istället ligger fokus på en show i Norge ett antal hemliga konserter under hösten.

Hejar på Robin

Vid sidan av att medverka i mellanakten finns Carola på plats i Malmö för att heja på svenska Robin Stjernberg. Och hon har några tips till det svenska gänget.

– Nu har jag träffat honom några gånger och jag tycker verkligen att han har gjort allt han kan av den här låten. Jag är inte koreograf, men jag hade nog skalat av lite och jobbat med schyssta kameravinklar.