Så ska han fixa stjärnorna till Melodifestivalen 2013

Foto: Scanpix
Veronica Maggio.

Sommaren har knappt börjat – men för vissa drar arbetet inför Melodifestivalen 2013 redan igång. Nu kallas artistmanagern Anders Johansson in för att hitta stjärnorna som ska ge tävlingen extra glans i vinter.

Förra året tog SVT in Anders Johansson från artistföretaget Albot & Albot för att i det första skedet arbeta med att hitta artister och låtskrivare till Melodifestivalen 2012. Samarbetet upplevdes som lyckat och Melodifestivalredaktionen väljer nu att också i år samarbeta med Anders Johansson.

– Vi är mycket nöjda med Anders Johanssons insats från förra året. I år liksom då jobbar han med att under sommarmånaderna knyta kontakt med potentiella artister och låtskrivare, säger Christer Björkman, som kommer att fortsätta som producent under Melodifestivalen 2013.

Genom det egna företaget Albot & Albot arbetar Anders Johansson med artister som Veronica Maggio, Ulrik Munther, Swingfly, Sahara Hotnights, Martin Stenmarck och Malena Ernman. I sitt arbete för Melodifestivalen har han dock kontakt med artister från alla delar av Musiksverige.

– Anders kommer att arbeta med projektet fram till sista dagen för inskick, det vill säga den 17 september. Därefter tar SVT över, och juryarbetet och valet av låtar och artister börjar, säger Christer Björkman.