Sanna Nielsen och Robin Paulsson programledare för Melodifestivalen 2015

Sanna Nielsen i Melodifestivalen 2014.
Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen och Robin Paulsson är programledarna för Melodifestivalen 2015. En sak har de gemensamt. Båda är veteraner och debutanter – samtidigt.

Se sändningen från presentationen av programledarna ovanför artikeln.

Sanna Nielsen har tävlat i Melodifestivalen sju gånger – som artist. Robin Paulsson är en av landets mest eftertraktade programledare – men debuterar i Melodifestivalen.

Nu leder de Melodifestivalen 2015 tillsammans.

– Jag känner mig trygg med Robin på scen och tror att vi kommer att komplettera varandra. Det ska kännas säkert, roligt och varmt, säger Sanna Nielsen, som menar att det en tid varit en hemlig dröm för henne att leda Melodifestivalen.

Seriösa när det krävs

Robin Paulsson är entusiastisk när svt.se/melodifestivalen når honom inför det stora avslöjandet.

– Det känns spännande! Ganska nervöst men samtidigt väldigt kul.

Manus och närmare inriktning kommer han och Sanna Nielsen att börja arbeta med inom kort, tillsammans med SVT-redaktionen. Just nu är Melodifestivalen 2015 ett oskrivet blad.

Men Robin Paulsson har sina förhoppningar klara och menar att humorn inte får överskugga tävlingen.

– Jag hoppas att vi kommer att kunna vara spontana trots pressen. Att vi kommer att bjuda på oss själva men samtidigt vara seriösa när tävlingen ska avgöras. För det är ju trots allt en musiktävling, säger han.

Egen talkshow

Robin Paulsson har gjort mycket som programledare och komiker. Han har haft den egna talkshowen "Robins" och lett Idrottsgalan två gånger. Men Melodifestivalen blir ett steg uppåt.

– Det är ju Sveriges största TV-program, och jag tittar på det varje år. Det ska bli väldigt kul att jobba med det och få komma bakom kulisserna, säger han.

"Kommer att bjuda på överraskningar"

På SVT ser man fram emot att få samarbeta med duon.

– Båda kan ta en publik och har en stor vana av att på något sätt jobba med tv. Vi tror att de tillsammans kommer att komplettera varandra och bjuda på överraskningar, säger Christel Tholse Willers, chef för Melodifestivalen 2015.

Melodifestivalens projektgrupp kring programledarna består i skrivande stund av Christer Björkman, exekutiv producent, Maria Ilstedt, projektledare och Anders Lenhoff, producent.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest