Sanna Nielsen hemma igen – efter festnatten i Eurovision: ”Somnade klockan fyra”

Nu har Sanna Nielsen landat i Sverige. Efter tredjeplatsen i Eurovision Song Contest berättar hon om sena festnatten i Köpenhamn, framtidsplanerna – och varför hon tvekar om Melodifestivalen i framtiden. ”För mig är det svårt att se att jag kommer tillbaka. Men man ska aldrig säga aldrig”, säger hon till svt.se/eurovision.

Strax efter klockan 13 på söndagen landade Sveriges Eurovision-drottning i Stockholm.

Två veckor har passerat i Köpenhamn – och med sig i bagaget har Sanna Nielsen en tredjeplats i ESC. Ett hundratal människor mötte upp Nielsen på Arlanda för att gratulera.

– Det ska bli skönt att få komma hem. Det har varit ett äventyr som heter duga, men nu ska det bli skönt att hoppa i one-piecen, haha. Bara slappna av och titta på vad jag faktiskt har gjort, jag har ju varken sett semifinalen eller finalen, säger Nielsen till svt.se/eurovision.

Orkar du göra det så här direkt inpå?

– Jag kommer inte analysera det, vi fick ju ett fint bevis på att det faktiskt dög.

Vad är det första du kommer göra när du kommer hem?

– Slänga in allt i tvätten! Jag vill bara bli av med det, haha. Jag har sån liten lägenhet så jag kan inte låta allting ligga framme.

Hur var festen i natt?

– Jag kom dit vid tretiden, det var så mycket intervjuer och presskonferens som tog tid efteråt. Men jag fick ett glas champagne redan i greenroom, och sedan blev det ett glas champagne på hotellet. Det blev inte så mycket mer, för vid fyratiden kom jag på att, ”oj, jag ska ju gå upp om två timmar” och då gick jag för att sova. Men det var ändå en bra fest tycker jag.

Känns det här som någonting du vill göra igen?

– Jo, det är klart att jag vill göra det igen. En sån känsla finns, så klart. Samtidigt vann jag till slut Melodifestivalen, kom till Eurovision och blev trea. Det är en ganska fin story.

Svårt att slå?

– Ja, det är det. Visst, en vinst är jättetrevlig, men jag tycker att jag fått en sådan otroligt stor vinst i och med detta. För mig är det svårt att se att jag kommer tillbaka. Men jag har också lärt mig att jag aldrig ska säga aldrig, och om x antal år så kanske jag känner att det inte är så farligt ändå.

Pratar vi Melodifestivalen också då?

– Man måste väl vara med där först innan man kommer till Eurovision? Haha, men vi får se.

Vad är ditt bestående intryck av Eurovision-äventyret?

– Jag är amazed. Är inte förvånad över att det var så här stort. Men det har varit häftigt, långa långa dagar. Ett tufft schema, men jag har varit så glad hela tiden och frisk. Jag har verkligen kunnat njuta av det.

Blir det lite ledighet nu?

– Nej. I morgon ska jag vara lite ledig, sen ska vi repa inför min konsert på Gröna Lund, sen ska vi släppa min skiva som också lanseras i Tyskland. Så det är fullt ös.