Sanna: ”Nedräkningen har börjat” – se trailern för Melodifestivalen 2015

Sanna Nielsen och Robin Paulsson i teasern för Melodifestivalen 2015.

Här är det första smakprovet på Melodifestivalen 2015. Se när Sanna Nielsen och Robin Paulsson bjuder på glitter och glädje i snöslasket.

Nu släpps den första versionen av trailern inför Melodifestivalen 2015. Med den hoppas programledarna Sanna Nielsen och Robin Paulsson att tittarna ska börja känna sig peppade inför festivalen.

– Jag hoppas tittarna blir förväntansfulla. Att de känner att snart blir det fest här mitt i vintern, säger Robin Paulsson.

Sanna Nielsen delar samma förhoppning.

– Jag hoppas att de känner längtan och glädje inför den här folkfesten. Nu har nedräkningen börjat och det kommer bli riktigt spännande, säger Sanna.

Trailern inleds i badrummet hos ett par som har tröttnat på varandra. När kvinnan i paret går ut från badrummet hamnar hon plötsligt i en skog. Där träffar hon Robin Paulsson som tar med henne till en scen där Sanna Nielsen står och sjunger en egen version av David Lindgrens låt ”Shout It Out” och sen är festen i full gång.

– Vi vill gärna att Melodifestivalen ska upplevas lite som ljuset i tunneln i februarimörkret. Alla behöver lite glitter och glädje i snöslasket, säger Åsa Bauer som tillsammans med Michael Hallberg och Ulrika Lundgren Borg ligger bakom trailern.

Trailern är inspelad i en av SVT:s studior. Där hängde man upp en granskog i taket och platsbyggde ett badrum och en scen med en ljusrigg som används under liveframträdanden. Både Sanna och Robin tycker det var en kul inspelning men det fanns vissa svårigheter.

– Eftersom trailern är kort och gjord i en tagning så var det lite svårt att tajma de olika momenten. Men det var roligt att springa mellan träden tyckte jag, säger Robin. 

Att trailern spelades in under en enda tagning och inte innehåller några klipp var också utmanande för inspelningsteamet.

– Eftersom alla dansare och statister skötte sig exemplariskt blev den stora utmaningen att få all snö och allt glitter att falla på rätt ställe under en enda tagning, berättar Åsa Bauer.

Det är bara drygt två veckor kvar tills att Melodifestivalen inleds i Göteborg den 7 februari men än har programledarna inte hunnit bli särskilt nervösa. Men båda tror att det kommer att ändra sig ju närmare premiären de kommer.

– Det känns oväntat lugnt tycker jag. Men jag kommer säkert att bli väldigt nervös inför premiären, säger Robin Paulsson.

– Det känns väldigt bra. Det är fantastiskt kul att jobba med Robin. Vi har kul på jobbet och jag ser fram emot att få åka på turné i sex veckor. Men lite nervös börjar jag bli. Det ska man ju vara säger de, avslutar Sanna Nielsen.