Se avslöjandet av Melodifestivalens programledare 2013

Klockan 11.00 ser du Melodifestivalens programledare avslöjas i direktsändning på svt.se/melodifestivalen. Spekulationerna har varit många – nu kommer svaret.

Nu kan du få reda på vilka som tar över värdskapet från Sarah Dawn Finer, Gina Dirawi och Helena Bergström – först av alla. Här på Melodifestivalen.se direktsänds presskonferensen från Radiohuset i Stockholm, där Sveriges journalister samlas för att ta del av nyheten. Sändningen börjar kl 11.00 direkt här ovanför i den här artikeln.

Under sex veckor ska de lotsa tittarna genom färgstarka bidrag, nervpirrande omröstningar och våldsamma skrällar. Melodifestivalens programledare har ett tufft jobb framför sig. Nu kommer den första utmaningen, i form av den direktsända presskonferensen, där den eller de som fått ansvaret får berätta om uppdraget som värdar för Sveriges största tv-program.

– Vi vill fortsätta traditionen att varje lördag bjuda på show och humor. Nu är vi redo att presentera 2013 års spännande och kaxiga programledare, säger Edward af Sillén, redaktör och regissör för Melodifestivalen.

I direktsändningen på svt.se/melodifestivalen får du se både offentliggörandet och den första intervjun med Melodifestivalens nya programledare. Vi träffar dessutom producenten Christer Björkman som berättar mer om valet.