Ikväll: Se fjärde delen av Inför Eurovision Song Contest med Niklas Strömstedt och Malin Roos

Robin Stjernberg, Malin Roos och Niklas Strömstedt i Inför Eurovision Song Contest

I sista delen av Inför Eurovision grottar Niklas Strömstedt och Malin Roos ner sig i de åtta sista bidragen tillsammans med Robin Stjernberg. Här koras också programmets slutliga vinnare.

Martin Rolinski är Melodifestivalveteran och har alltid har varit ett stort Eurovisionfan. I den tredje delen av Inför Eurovision Song Contest gästade han Niklas Strömstedt och Malin Roos. Tillsammans tittar trion närmare på elva nya bidrag från semifinal två: Finland, Malta, Bulgarien, Island, Grekland, Israel, Armenien, Ungern, Norge, Albanien och Georgien.

Som en lördag på ett lekland med migrän

Några av de mer uppseendeväckande bidragen i veckans skörd var Bulgarien och Grekland. Tveksamheten var svår kring huruvida Greklands försök att protestera mot krisen skulle förstås eller vaskas av publiken. Bulgariens trumnummer ansågs inte helt milt mot trumhinnor. Eller, som Malin Roos uttryckte det:

– Det här är som en lördag på ett lekland med migrän.

Finsk dingdong-nummer i final, norsk elektropop i topp

I detta heat fanns två av våra nordiska grannländer representerade. Martin trodde på att se Finland i final, och trion kom fram till att Finland gav likväl Katy Perry-känsla som Spice Girls-vibbar. Nyfikenheten om hur Krista Siegfrids nummer skulle se ut om på scen gav trions hejarop till grannen i öst. Ännu bättre gick det för vårt västra grannland. Norges elektropoplåt växer verkligen i öronen, var trions beslut, och blev också utsedd till den låt som har mest guldvittring i Malmö i maj.

Nästa och sista programmet sänds söndagen den 12 maj klockan 21.00 i SVT1. Från att programmet har sänts kan du när som helst under de följande veckorna se om det under fliken Se program.

Här kan du se alla bidrag som tävlar i Eurovision Song Contest och hitta din favorit.