Se Melodifestivalens artister avslöjas – i direktsändning

På måndag klockan tio avslöjas artisterna som ska tävla i de första två programmen av Melodifestivalen 2013. Just nu läggs de sista pusselbitarna i startfälten – och alla bidrag som är kvar i tävlingen har kontaktats.

På måndag förmiddag presenteras artisterna i Melodifestivalen 2013 på en presskonferens i Stockholm. Men när journalisterna får veta artisterna har du som ser direktsändningen på svt.se/melodifestivalen redan träffat dem.

Melodifestivalens webbplats avslöjar artisterna en och en i direktsändning med början klockan 10.00. Efter en kort intervju kliver sedan stjärnorna upp på scenen och avslöjas för journalisterna.

Samtidigt presenteras alla låtskrivare och låttitlar i en artikel på webbplatsen.

Alla har kontaktats

Melodifestivalens tävlingsredaktion har nu informerat representanter för alla bidrag som kvarstår i urvalsprocessen. Det innebär att den som inte kontaktats är fri att använda och ge ut sina inskickade verk i andra forum.

– Jag vill verkligen tacka alla dessa begåvade och entusiastiska upphovsmän som bidragit till att göra mitt jobb inför Melodifestivalen otroligt svårt. Jag vill förtydliga ännu en gång att det här inte bara är en tävling, utan det handlar om att vi gör ett underhållningsprogram där allt ska finnas med, säger producenten Christer Björkman.

"Ingen absolut vetenskap"

2 549 bidrag skickades in till Melodifestivalen 2013. Tidigare under hösten valde en urvalsjury ut 16 av dem. Den övriga halvan av startfältet kompletteras av SVT genom inbjudningar.

– Resultatet är det bästa inom en massa olika musikaliska uttryckssätt, men musik är ingen absolut vetenskap. Massor av låtar som inte tagits ut hade ett annat år i en annan mix lika gärna hade kunnat vara med, säger Christer Björkman.

Sedan tidigare är det klart att Terese Fredenwall kvalat in som artist genom seger i "Svensktoppen nästa" och kommer att tävla med bidraget "Breaking the Silence". Även Elin Peterssons "Island" kommer att tävla i festivalen i vinter.

De återstående artisterna och bidragen presenteras måndagen den 26 november.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest