Sean Banan använder hela arenan för sin show

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Sean banan.

Sean Banan repar "Copacabanana" i Scandinavium – och använder hela arenan för sin show.

Artisten dissar catwalk – men bara till en början. Sean Banan inleder numret bakom ett stort skynke – sedan springer han runt i hela arenan. Först intar Sean Banan med dansarna catwalk, där det spexas med såväl en utklädd Roger Pontare som en Danny Saucedo-docka i plast.

Byter kläder flera gånger

Därefter bananifierar han en man innan han avslutar på scenen i förd vingar. Räkna med mycket av allt på lördag, alltså. Däremellan hinner han byta (eller snarare plocka av sig) kläder tre gånger – innan han avslutar i bar överkropp iförd änglavingar. Scenen pryds av ett enda stort "EuroviSean", medan ljusshowen går i gult och lila.

På catwalk utför Sean Banan med dansarna en avancerad dans efter att artisten hoppat ut i publiken en kort sekvens. Kläderna då? Väldigt mycket bling-bling, vitt, gult (förstås) och rosa. Sean Banan är till en början även iförd stora glasögon – men de ryker efter ett tag. Precis som när han byter ut kepsen mot en hatt. Under andra repetitionen får Sean Banan även på sig en fejk-mustasch.

Avslutar flygande i änglavingar

"Copacabanana" avslutas med en flygande Sean Banan i änglavingar drygt en och en halv meter upp i luften. Tillsammans med en hel del pyroteknik och konfetti.

Dansarna är iklädda citron-gröngula tröjor, rosa shorts/kjolar och rosa eller gula strumpor. Alla bär dessutom keps. Allt glittrar. LED-balkarna växlar mellan att blinka i rosa, gult och ljusblått.

Sean själv menar att numret innehåller mer än vad han själv kan hålla reda på.

– Det här är inget man kan beskriva med ord, det är något man måste uppleva. Jag förklarar mig själv som en högre makt.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest