Serbien: Željko Joksimović – "Nije Ljubav Stvar"

Foto: Pressbild

Han har skrivit låtar, varit programledare och kommit tvåa som artist. Nu vill Željko Joksimović ta guld i Eurovision. Låtskrivare: Željko Joksimović, Marina Tucaković, Miloš Roganović.

Željko Joksimović har gott om erfarenhet från Eurovision Song Contest. Han kom tvåa för hemlandet Serbien redan för åtta år sedan med bidraget ”Lane Moje”, och har därefter både skrivit låtar och varit programledare när tävlingen arrangerades i Belgrad 2008. Men även utanför Eurovision är Željko mycket framgångsrik och har bland annat släppt fem soloalbum och sjungit duetter med ett flertal stora artister.

Serbien har deltagit i Eurovision fem gånger men har tidigare tävlat som en del av Serbien-Montenegro och innan dess Jugoslavien. Som självständigt land har det gått bra och man har varit i final alla gånger utom 2009.

"Nije Ljubav Stvar" beskrivs som en kärlekssång om de allra viktigaste känslorna i livet. Enligt Željko själv är det en låt av hög musikalisk kvalitet, och nu satsar han på att bräcka sin andraplats och vinna hela tävlingen.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest