Stjärnspäckad storsatsning 2016: Eurovision The Party intar Tele2 Arena

Carola i Melodifestivalen 2006.
Masen införskaffade fläkten, som ny byts ut till två inbyggda fläktar, till Carolas scenframträdande med ”Evighet” i Melodifestivalen 2006.

Nu står det klart att Eurovision-festen breddas. I den nya satsningen Eurovision The Party på Tele2 Arena kan man följa finalsändningen live från Globen på en gigantisk tv. Kvällen leds av Sanna Nielsen och gästas av artister som Carola, Loreen, Danny Saucedo och Panetoz.

Eurovision The Party är en ny storsatsning som ska ta Eurovision-upplevelsen till nya höjder. Evenemanget hålls på Tele2 Arena den 14 maj och leds av Sanna Nielsen.

– Eurovision The Party är ett tillfälle för fler att kunna vara en del av Eurovision-festen, eftersom biljetterna till Globen nästan är slutsålda. I Eurovision Village erbjuds en öppen ”public viewing” för den som vill. I Euroclub hålls festligheter för ackrediterade

– Eurovision The Party är ett komplement till dessa evenemang. Och ett välkommet sådant, som vi hoppas kan bli en tradition, säger Johan Bernhagen, exekutiv producent för Eurovision Song Contest 2016.

Carola och Loreen på scen

Under kvällen kan besökare se sändningen på en gigantisk tv à 300 kvadratmeter och få unika backstage-bilder direkt från Globen. Bland detta kommer det att finnas exklusiva intervjuer och inhopp hos programledarna Måns Zelmerlöw och Petra Mede.

På scen i Tele2 Arena finns en rad olika artister som bland andra Carola, Loreen, Danny Saucedo och Panetoz.

– Det kommer att bli en helt ny Eurovision-upplevelse med extra allt. Tillsammans får vi uppleva artister, fest och dans hela natten. Under sändningen får publiken dessutom följa med mig backstage med en massa kul intervjuer och en unik inblick i vad som händer bakom kulisserna, säger Sanna Nielsen.

Poängen delas ut från festen

När det är dags för den svenska juryn att dela ut sina poäng i tävlingen görs det direkt från Eurovision The Party och Tele2 Arena.

Biljetterna kommer att kosta från 300 kronor och finns tillgängliga från och med fredagen den 18 mars klockan 10.00.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest