Stjärnspäckat finalmedley – så blir sista mellanakten i Melodifestivalen 2016

Andreas Johnson.

Här är superuppställningen i finalmedleyt på lördag. Mellanakten bjuder på kära återseenden från Melodifestivalåren på turné i en explosionsartad hitkavalkad. ”Det är en present till Melodifestivalpubliken”, säger Edward af Sillén, innehållsproducent för Melodifestivalen 2016.

Det blir extra trångt i kulisserna under finalkvällen av Melodifestivalen 2016. Femton specialinbjudna akter medverkar i det stjärnspäckade Melodifestivalmedleyt.

– Vi ville så gärna sluta jubileumsåret med en explosion. Och så ville vi så gärna ge någonting till publiken, som är med varje vecka genom att titta och rösta, rasa och älska. Det är en present till Melodifestivalpubliken, säger innehållsproducent Edward af Sillén.

Bjuder på hits i olika genrer

Melodifestivalen 2016 firar femton år på turné genom kära återseenden, så även i finalmedleyt. Tonvikten ligger på hitlåtar och inte Melodifestivalvinnare eller att varje år finns representerade i uppställningen.

– Fokus är hits och inte vinnare. Det är ju en hitmaskin som det här programmet har blivit. Så vi bjuder på hits i alla möjliga genrer från de här åren med Melodifestivalen på turné.

Dj Mendez inleder

Dj Mendez inleder med dansanta låten ”Adrenaline”, som han tävlade med i Melodifestivalen 2002. Därefter tar en rad välkända ansikten vid med låtar som den trogna Melodifestivalpubliken säkert kan sjunga med i.

Vi återser bland andra Mariette, Brandsta City Släckers, Caroline af Ugglas, Andreas Johnson, Nanne Grönvall och Anton Ewald.

– Vi är så lyckliga att så många artister ville vara med i det här och fira med oss i Friends Arena, säger Edward af Sillén.

”Hoppas hela publiken står upp och dansar”

Och när After Dark avslutar medleyt med konfetti och ”La Dolce Vita” är det Melodifestivalens önskan att ingen som tittar på programmet, varken på plats eller framför en skärm, ska kunna hålla tillbaka dansglädjen längre.

– Jag hoppas att hela publiken står upp och dansar tillsammans med oss, säger Edward af Sillén.