SVT1Lör 3/2-10/3

Superkameran får David Lindgren att snurra i 360°

Foto: Olle Kirchmeier/SVT

Specialkameran lyfter David Lindgrens nummer.

Nu har stjärnorna intagit scenen i Karlskrona. Först ut – David Lindgren och hans fyra dansare som levererar flera spektakulära dans-moves. Ett svettigt dansnummer – som exploderar i slutet.

Men det mest spektakulära i framträdandet är ett stativhuvud som snurrar 360 grader runt sin axel och har hyrts in enbart för hans nummer.

David satsar på pojkig elegans i vit skjorta, svart väst och svart fluga, kombinerat med gråa baggy-byxor och vita sneakers. Dansarna bär svarta skinnjackor med skjortor samt vinröda chinos.

Exploderar på catwalken

Numret exploderar under slutminuten när David flyger ned på catwalken i publikhavet – tätt följd av sina dansare. Där passar David på att göra high five med publiken och bränner av en dans innan de återvänder till scenen för den avslutande delen. Dansarna plockar av Lindgrens väst i slow motion i takt till musiken – innan tre av dansarna står på huvudet under avslutningen där 360-kameran gör sitt för showen.

Ljusshowen då? Mycket orange och vitt. Det senare främst i det minimalistiska introt. "Skyline" avslutas med att Lindgren och dansarna pekar upp mot himlen.

"Många kameror som inte sitter"

Efter repetitionen är David kluven.

– Det var ganska nervöst faktiskt, mycket spänningar som man bygger upp innan. När jag körde kändes det ganska bra, men det var många kameror som inte sitter, och flugan som ska sättas tillbaka i dansrepet funkade inte riktigt, så det är sådant vi måste repa vidare på, säger han efter repet, säger han.