Pernilla August och Michael Nyqvist står för Melodifestivalen 2016 sista tolkning

Pernilla August och Michael Nyqvist

I 2016 års Melodifestival har vi träffat på en rad olika Dramatenskådisar med diverse tolkningar. Som Grande Finale kommer Pernilla August och Michael Nyqvist tolka Timoteijs ”Kom”.

Stina Ekblad, Lena Endre och Krister Henriksson är bara några av de skådespelare som hyllat Melodifestivalens jubileum. De har tolkat diverse låtar från tidigare år, så som Samir & Viktors ”Groupie” och Anna Books ”Samba Sambero” på riktigt Dramaten-manér.

Stjärnspäckad final

Till finalen slås det på extra stort. Aktuella Pernilla August och Michael Nyqvist kommer att tolka Timoteijs ”Kom”.

– Det är helt fantastiskt. De är otroligt stora skådisar så numret kunde ju inte bli annat än lyckat, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen.

– Vi är så stolta att vi har fått med oss två av Sveriges absolut största skådespelare. De kommer att tolka Timoteij som att det vore ett Tjechov-drama, säger Edward af Sillén, regissör för Melodifestivalen 2016.

Skrattfylld inspelningen

Edward af Sillén avslöjar att det blev mycket skratt under inspelningen. Båda två hade nyligen medverkat i ett allvarsamt drama och möttes av en kontrast då de skulle tolka Timoteijs glädjefyllda låt.

– Det blev väldigt tokigt när vi spelade in numret och det var riktigt fnissigt. Michael Nyqvist och Pernilla August kom precis från ett allvarsamt drama direkt in i Timoteijs värld, berättar Edward af Sillén.

Resultatet får ni se i Melodifestivalens final på lördag klockan 20.00 i SVT1, SVT Play och här på svt.se/melodifestivalen.