Här är guldtrappan som krävde specialträning för Swedish House Wives

Bild på Swedish House Wives
Swedish House Wives satsar på guldtrappa.

Nu gör trion Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver entré i Scandinavium – på en guldtrappa.

Swedish House Wives dekorerar scenen med en guldtrappa. Den ska de vandra ner från – i högklackat. Redan på onsdagen specialtränade de på att gå trappan i arenan.

Under introt vandrar den rutinerade trion uppför trappan, från baksidan av scenen och når toppen. Lagom till första refrängen går de sedan nedför – till scenkanten för att möta publiken. Då intas trappan i stället av fyra dansare. Vilka de är kan du läsa mer om i Bidragsbibeln.

Två meter hög guldtrappa

Guldtrappan, numrets "snackis", är uppskattningsvis två meter hög. Ljusshowen, med LED-balkar och annat, domineras av gult. "On top of the world" innefattar även en hel del blinkande lampor. Trion kommer att bära glittriga klänningar under lördagen. Tygerna går i glittrande grönt, svart respektive guld. Och självklart bjuds det även på lite Mellofläktar i numret. Men klädvalet är inte det enda som glimrar i Swedish House Wives nummer. Gnistrande pyroteknik ramar in guldtrappan under slutrefrängen

Pernilla Wahlgren ramlade på scenen

Under tredje repetitionen ramlade Pernilla Wahlgren men lyckades slutföra numret. Efter drabbades hon av ett enormt skrattanfall uppe på trappan. Hon vek sig av skratt på scenen.

– Jag fick sådan feeling och ville dansa mer, så slant jag. Det kan hända i höga klackar, kommenterar hon.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest