Titta, här gör Tiffany Persson entré på Melodifestivalens scen

Foto: Olle Kirchmeier/SVT
Nour och Tiffany Persson.

Hon har väntat i fyra veckor. Men i Andra chansen gör Tiffany Persson entré på Melodifestivalscenen. ”Det känns lättare att göra det nu än tidigare i programserien”, säger programledaren Anders Jansson.

På lördagen håller hon Melodifestivalen i ett järngrepp.

Den populära karaktären Tiffany Persson, som spelas av Anders Jansson och är känd från bland annat ”Hipp Hipp!” gör entré i festivalen – och tar tempen på artisterna i greenroom.

Under en sekvens i programmet ska Tiffany intervjua artisterna direkt från Lidköping.

– Hon gillar ju schlager och jag kan tänka mig att hon ordnar sittningar hemma och hejar på lördagarna, säger Anders Jansson.

Hur länge har Tiffany väntat på det här?

– Alltså, vi pratade om detta i december, om jag kände för att göra karaktären. Men jag ville inte göra det i början av programserien, säger Jansson och fortsätter:

– Andra chansen är ett speciellt program, vi har träffat artisterna innan och då känns det också lättare att gå runt och prata med dem. Det är också kul att överraska, hon kommer ju lite som en överraskning.

Efterlängtad i sociala medier

Flera tittare har hört av sig via sociala medier och efterfrågat Tiffany Persson. Det har även Jansson märkt av.

– Jag ser fram emot detta. Det verkar som om folk har väntat på det, åtminstone när man kollar sociala medier, och det känns roligt.