Världen om Petra Mede och Måns Zelmerlöw: ”Tidernas bästa programledare i Eurovision”

Petra Mede och Måns Zelmerlöw.

Efter Eurovision Song Contest 2016 – nu hyllas Petra Mede och Måns Zelmerlöw som tidernas bästa programledarpar världen över.

Globenpubliken skanderade deras namn. Fans har lyft dem till skyarna. Även internationella medier uppmärksammar Petra och Måns programledarinsatser under Eurovision Song Contest 2016.

Ja, efter den rafflande finalen i Stockholm hyllas de svenska programledarna av en i stort sett helt enig tittarskara i världen.

Jättesajten Buzzfeed kallar duon för ”tidernas bästa programledare i Eurovision (och för säkerhets skull förtydligar sajten med versaler: ”Best Eurovision hosts OF ALL TIME”)” och listar 13 höjdpunkter med Mede och Zelmerlöw.

Episk mellanakt

Brittiska tidningen Mirror hurrar över Måns och Petras episka mellanakt ”Love, Love, Peace, Peace” där alla Eurovisiontypiska ingredienser återfinns, allt från Kvinnaböske till nakenchocker och Alexander Rybak, passion, magiska sånginsatser och oförglömliga scenkläder.

Dessutom kärleksbombar tidningen Måns Zelmerlöw för hans nakenkupp – och tillika flirt med det vitryske bidraget – i den andra semifinalen.

Kärleksfest på sociala medier

Applåderna i sociala medier stavas ungefär:

”Best Eurovision hosts OF ALL TIME. When they opened the show with this”, skriver en användare på twitter.

”Petra Mede is officially one of my favourite people”.

”Strålande genomförd hosting av ESC Petra och Måns!”

”Ni är det bästa värdparet någonsin!”

Fansen: ”De har kemi”

Och fansen som fanns på plats i Globen var inte sena med att instämma i hyllningsropen:

Steinunn Bragadottir, fan från Island:

”Petra är kanon. Jag älskade henne 2013 också. Måns gör också ett väldigt bra jobb. Han är inte bara ett sött ansikte. De har kemi, mer än många andra programledarpar man har sett i Eurovision.”

Tamás Vámas, fan från Ungern:

Petra är den roligaste kvinnan i Sverige och hela Europa. Hon är så populär och det märktes i öppningen av andra semifinalen när publiken jublade och skanderade hennes namn. Jag tycker det ser ut som att Petra är Måns mentor, men de har en fin kemi.

Reinhard Ehret, fan från Tyskland:

Jag älskar programledarna. De är väldigt bra och har väldigt bra karisma.

Alexandru Badea, fan från Rumänien:

Jag älskade Petra 2013 också. Jag gillade hennes skämt, hennes mellanakter – allt.