Videon till ”Heroes” byts ut på Eurovision.tv

Måns Zelmerlöw.
Måns Zelmerlöw.

Efter en propå om ett eventuellt upphovsintrång så har beslut fattats om att ersätta klippet från tävlingen på Eurovision.tv med den officiella musikvideon till ”Heroes”. Samtidigt pågår arbetet med att korrigera innehållet inför framträdandet i Eurovision Song Contest i Wien i maj.

Fredrik ”Benke” Rydman, regissör till ”Heroes”, gör nu om live-numret till Eurovision Song Contest.

– Visst, jag har absolut inspirerats av figuren som vi har fått propåer om, och även om jag avvisar att det skulle vara ett plagiat så kan vi aldrig förutse utfallet i en sådan prövning. Vi har dessutom inte tiden till det. Eftersom utseendet på figuren inte är avgörande för mig är det ett lätt val att korrigera den, säger Fredrik ”Benke” Rydman.

Streckgubben får ny outfit

Delegationschefen Christer Björkman tycker att bytet är trist men tror inte att ändringen behöver vara negativt.

– Teamet som gjort numret till ”Heroes” bearbetar just nu om ursprungsmaterialet från Melodifestivalen. Tills vidare lägger vi upp en annan video på Eurovision-sajten. Det är tråkigt och genererar extraarbete. Men när det nu har hänt så ser jag ändå möjligheter i det här – nu kan vi vässa numret till tävlingen i maj, säger Christer Björkman, ansvarig för den svenska delegationen i Eurovision Song Contest.

Måns Zelmerlöw själv känner sig lugn och trygg i beslutet att justera numret.

– Figuren har fått nya kläder. Det är vår nu och han kan ju inte ha samma outfit som i februari, säger Måns.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest