Melodifestivalens officiella hashtag är #melfest

Danny Saucedo och Gina Dirawi, programledare för Melodifestivalen 2013.
Danny Saucedo och Gina Dirawi, programledare för Melodifestivalen 2013.

Ni röstade – och det blev en jordskredsseger för hashtagen #melfest. Därmed är Melodifestivalens officiella Twitter-hashtag utsedd.

I måndags öppnades Melodifestivalens omröstning av officiell hashtag på Twitter, där valet stod mellan #svtmel och #melfest. Efter två och ett halvt dygns intensivt twittrande var vinnaren utsedd – #melfest är taggen som kommer att användas när vi diskuterar artister, programledare, bidrag och skrällar i vinter.

När antalet tweets räknats hade #melfest fått 74,4 % av rösterna medan #svtmel stod för resterande 25,6 %. Den vinnande taggen kommer att användas både under Melodifestivalen 2013 och fortsättningsvis.

Det är emellertid inte bara ni tittare som kommer att tweeta om festivalen. Inom kort kommer vi att återuppliva Melodifestivalens officiella Twitter-konto @SVTMello, där vi ger er uppdateringar om allt som händer bakom kulisserna och på webben. Även webbens expert Gustav Dahlander kommer att använda Twitter för att rapportera direkt från repetitioner, sändningar och fester.