Wiktoria i Melodifestivalen 2017: ”Tårögd över vad jag får vara med om”

Wiktoria efter genrepet inför finalen i Melodifestivalen 2017.
Wiktoria efter genrepet inför finalen i Melodifestivalen 2017.

Favorittippade Wiktoria landade i kväll på en sjätte plats, men på en andra plats av svenska folket. ”Jag blir tårögd”.

Hur känns det?

– Det känns skitbra! Jag såg så mycket Wiktoria-skyltar idag och det var så mycket stöd från publiken. Jag är så himla glad!

Gick det som förväntat?

– Jag hade inte förväntat mig någonting. Jag är skitnöjd med mitt framträdande och vad jag åstadkommit på scen. Det är det jag fokuserar på. Och att bli svenska folkets tvåa är skitkul!

Lyckades du stänga ute att du var favorittippad?

– Ja, faktiskt. Jag försökte bara fokusera på att ha kul och njuta och vad jag skulle göra. Jag hade en känsla av att jag inte skulle vinna, så jag tror att jag bara tog bort det.

Men det gick bättre hos svenska publiken i alla fall – hur känns det?

– Det betyder jättejättemycket för mig. Det betyder mer för mig. Jag skulle hellre bli etta av svenska folket än av den internationella juryn, i alla fall från min sida. Så jag är skitnöjd.

Kan du beskriva Melodifestivalresan med tre ord?

– Nervös, fantastisk och rolig.

Vad har det betytt för dig?

– Det har betytt så mycket för mig. Det var vad som startade min karrär. Att ha kommit tillbaka i år har bara gjort det ännu bättre. Och att ha kommit tvåa av svenska folket två år i rad - det är bara så mycket kärlek att jag typ inte förstår det. Jag blir typ tårögd över vad jag själv får vara med om.

Vad tycker du det vinnande bidraget?

– Jag och Robin är polare och vi ska ut på turné ihop i sommar. Så jag är skitglad över att Robin vann. Det är en av mina favoritlåtar i år.

Melodifestivalen

Musiktävling