Wiktoria i Melodifestivalen: ”Ville göra något storslaget 2017”

Wiktoria

Wiktoria Johansson hade stor show med Save Me 2016. Inför comebacken på lördag vill hon inte släppa det spåret. Nu släpar hon upp en supersäng på scenen.

Wiktoria tog Melodifestivalen med storm när hon förra året som då okänd 19-årig debutant gick direkt till final.

Hennes "Save Me" tillhörde tävlingens tekniskt mest avancerade nummer med ljusprojiceringar på artisten och hennes kroppsstrumpa.

Vid återkomsten 2017 i sista deltävlingen i Skellefteå, där hon kvalar med bidraget As I Lay Me Down, är det återigen en avancerad scenshow som ska ta henne till final.

På scenen har hon en stor säng med LED-golv. Det innebär att Wiktoria kommer lägga sig på sängen, som samtidigt har samma ljuseffekter som det övriga scengolvet.

– Vi kände att vi fortfarande ville göra någonting storslaget i år ien. Nånting kul och annorlunda. Vi försökte tänka på att kanske få in mer om vad låten handlar om... Som "As I Lay Me Down", ja men, då passar det ju bra att lägga sig på en säng!

Artisten känner sig trygg med numret efter repetitionerna i Skellefteå under veckan.

– Det kommer bli bra, det känns kul att få göra någonting stort i år också. Sen känns det självklart skönt att inte stå blickstilla. Det är inte så mycket som jag behöver sköta det här året. Förra gången var det så noga med att jag behövde stå stilla för att det skulle bli bra.