YOHIO:s pappa är manager, bokare och skivbolagschef

YOHIO:s pappa Tommy Rehn följer med sin son överallt. Han är nämligen inte bara pappa - han är även manager, bokare och vice VD på YOHIO:s skivbolag. Se honom berätta om relationen i klippet ovan.

Att leva med sin 17-årige son är inte alltid helt okomplicerat för Tommy Rehn som bär fyra olika roller i YOHIO:s liv. Tommy är pappa, manager, bokare och vice VD på YOHIO:s skivbolag.

"Svårt att inte få vara pappa"

– I vissa lägen är det svårt att inte få vara pappa. Ibland kan det naturligtvis bli påfrestande. Vi kraschar då och då men kommer tillbaka ganska snabbt igen. Samtidigt får vi ju mycket kvalitetstid tillsammans, säger Tommy.

Artistgen i familjen

De är tre generationer som har haft eller har ett brinnande intresse för sologitarr, musikskrivande och turnerande.

– Det finns en stark artistgen som har ärvts i tre generationer. Jag har ett musikintresse, spelar gitarr, skriver musik och har turnerat. Min pappa gjorde också det.

Sådan far, sådan son

Tommy hade sin första spelning när han var elva år och vid femton års ålder började han spela i ett hårdrocksband. Han har bland annat släppt två skivor i Japan och sydde alltid upp sina egna artistkläder.

– När jag visade ett gammalt idolkort från tiden i Japan sa YOHIO: ”Vafan, det ser ju ut som äldre Visual Key”.

"Stolt och nervös pappa"

Än så länge har Tommy hållit sig i rollerna som manager och bokare. Men snart kommer papparollen att infinna sig.

– Snart landar jag i att det är min son som ska stå där på scenen. Det kommer nog fem minuter innan och under direktsänding. Då är jag bara en stolt och nervös pappa.

Kramas innan ett framträdande

Innan YOHIO kliver på scenen får han en kram av sin pappa Tommy.

–  Det är skönt, särskilt om det har varit stressigt och irriterande innan. Efter en kram så känns det lungt, säger YOHIO.

Hur känns det att ha en pappa som är din manager, bokare och vice VD på ditt skivbolag?

–  Det är skönt för vi går ihop så bra. Men det kan bli  bråk. Då är det svårt att veta om han är sur på mig som pappa eller manager. Men det är mer bra än dåligt, för han vet exakt hur jag vill ha saker och ting. Jag skulle inte kunna lita på någon annan i den här snuskiga branschen.

Skulle du någonsin gå emot din pappas vilja?

– Jag gör alltid som jag vill. Sätter någon emot mig så skiter jag i det.

Melodifestivalen 2019

Hela Sveriges fest