Håkan Juholt talar ut om den dramatiska partiledartiden

Håkan Juholt.
I Min sanning ger Håkan Juholt sin version av allt som hände.

Under Håkan Juholts ledning genomled det Socialdemokratiska partiet sin värsta kris någonsin. I Min sanning ger han sin version av allt som hände.

Valet av Håkan Juholt till Socialdemokraternas partiledare förvånade många. Trots att han varit riksdagsledamot i närmare 20 år var han en doldis i partiet och hade få vänner i den absoluta partitoppen.

När han fick frågan om han ville bli Mona Sahlins efterträdare satt han på flyget hem från Afghanistan. De 302 dagarna som följde blev dramatiska. Juholt valdes av en enig och jublande kongress. Först blev det rubriker om lysande retorik och förhoppningar om en nystart för partiet. Ganska snart vändes entusiasmen och det blev istället fokus på sambons bedrägerier, felsägningar, interna strider om A-kassan och inte minst lägenhetsskandalen, där det framkom att staten under flera år även betalat sambons del av hyran. Under Juholts ledning genomled det Socialdemokratiska partiet sin värsta kris någonsin.

Den 21 januari 2012 kallar Håkan Juholt till presskonferens utanför Domus hemma i Oskarshamn och meddelar sin avgång. Nu när stormen har lagt sig ger Håkan Juholt en öppenhjärtig intervju där han ger sin version av allt det som hände.

Tisdag 24 september 20.00 i SVT2 och SVT Play