Inga-Britt Ahlenius i Min sanning

Inga-Britt Ahlenius i Min sanning

Min sanning gästas av den frispråkiga Inga-Britt Ahlenius, tidigare chef för FN:s interna revision.

I programmet berättar hon om kampen mot korruption, om det aggressiva motstånd hon mött från regeringen samt varför hon återigen lägger sig i Palmeutredningen.

Det blir en nära och öppen intervju med den orädda Inga-Britt Ahlenius i tisdagens Min sanning. I programmet berättar hon om sin kamp mot korruption och hur hon ofta fått mothugg, inte minst från regeringen när hon kämpade för en oberoende riksrevision.

Hon ser tillbaka på den närmast farsartade konflikten med Bosse Ringholm och hon berättar om hur hon fick hela EU-kommissionen på fall efter att ha avslöjat långtgående korruption. Hon berättar även om sina år i FN:s tjänst, som slutade med att hon i en slutrapport totalt sågade FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon.

Inga-Britt Ahlenius ger också sin syn på korruption i det svenska samhället, vad en maktposition kan göra med en människa, och vad det är som drivit henne till att bli den rättrådiga korruptionsfiende hon är.

Hon berättar också om sin tid i Palmekommissionen på 90-talet och vad som fått henne att återigen lägga sig i Palmeutredningen.

Intervjuar gör Petter Ljunggren.