Alla gäster våren 2013

Petter Ljunggren programledare Min sanning.

Sveriges Televisions hyllade intervjuserie Min sanning är tillbaka. Petter Ljunggren, ny programledare, bjuder in åtta spännande gäster till vårens säsong, däribland Anna-Greta Leijon, Ernst Billgren och Nina Björk.

Petter Ljunggren är en tung samhällsjournalist med en alldeles egen ton. Han har varit programledare för Medierna i Sveriges Radios P1 och producent och reporter för Studio ett i samma kanal. De senaste åren har Petter Ljunggren gjort porträtt på makthavare i Uppdrag granskning.

- Petter kommer förvalta Min sannings speciella och unika format på ett utmärkt sätt. Vi är väldigt glada för att det är Petter som kommer att ta över stafettpinnen, säger Mette Friberg, programchef Drama och Samhälle, SVT Göteborg.

I Min sanning står samtalet i fokus. Här får gästerna tid att med egna ord berätta vad som verkligen hände. Om svåra beslut och dramatiska händelser, om glädje över framgång och besvikelse vid förlust.

I säsongens första program möter vi en öppen och ärlig Anna-Greta Leijon, som under flera decennier befann sig i maktens absoluta centrum. Hon var både omstridd justitieminister och tongivande socialdemokrat, som av flera pekades ut som en lämplig partiledare.

Leijon berättar om sin besvikelse över att hon aldrig fick komma tillbaka till regeringen efter Ebbe Carlsson-affären, om hoten från terrorister och om sin våldsamma pappa som utsatte henne för sexuella övergrepp.

Bland vårens gäster finns också:

Ulf Adelsohn, f.d. moderatledare, SJ-ordförande och landshövding i Stockholm.

Ernst Billgren, konstnär.

KG Hammar, ärkebiskop emeritus och omstridd opinionsbildare.

Pia Sundhage, världens bästa fotbollstränare och förbundskapten för svenska damlandslaget.

Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi.

Nina Björk, författare och feministikon.

Inga-Britt Ahlenius, omstridd sanningssägare och tidigare revisionschef i FN.


Min sanning har nypremiär i SVT 2 den 15 januari.